skip to Main Content
Logo Onsite WT@2x

De wereld gaat weer open!

 

Beste Onsite relaties,

De wereld gaat weer open! Sommigen spreken van een nieuwe wereld of het nieuwe normaal. Wij spreken veel liever van teruggaan naar de normale realiteit. Dit voelt misschien nog wat onwennig maar wij zijn erg blij dat steeds meer kan. Wij zien het ook bij onze klanten. Er wordt weer meer vooruit gekeken en projecten worden weer opgepakt. Tegelijkertijd zijn er klanten die nog steeds uit een diep dal aan het klimmen zijn. Hopelijk zet die klim nu door.

Afgelopen periode heeft ons team zich onverminderd ingezet om IT omgevingen veiliger te maken en daarover te adviseren. En dat is hard nodig gebleken. Ransomware (gijzelsoftware) en andere cyberdreigingen zijn aan de orde van de dag in het nieuws. Van een universiteit tot een lokale friettent, iedereen kan zelf slachtoffer worden of onbedoeld een leverancier of klant blootstellen aan een bedreiging.

Helaas lijkt het een kwestie van tijd voordat een bedrijf hiermee te maken krijgt. Uit cijfers blijkt dat ruim 80% van de bedrijven onvoldoende scoort op het gebied van IT beveiliging. Daarnaast blijkt ook dat tijdens de COVID-19 pandemie de cybercriminaliteit is toegenomen. In het afgelopen jaar heeft ruim 70% van de bedrijven te maken gehad met een vorm van cybercrime.

Wij vinden dit veel te hoog en zetten ons daarom dag in dag uit in om bedrijven beter te beveiligen. Dus nu de wereld om ons heen weer meer open gaat, zorgen wij er met passie voor dat uw bedrijf zo veel als mogelijk wordt gesloten voor hackers.

Hoewel 100% veiligheid niet mogelijk is, valt er wel degelijk veel aan te doen. Wij geloven in het toebrengen van verschillende lagen van beveiliging. Elke laag heeft weliswaar zijn eigen doel maar gezamenlijk zorgen de lagen voor een zeer goede preventie, detectie en zeker ook een adequate response.

Het kan gaan om de volgende lagen:

– Bewustzijn van de medewerkers vergroten;
– Up-to-date houden van werkstations door monitoring en patchmanagement;
– Een next-gen managed antivirus software;
– Multi-Factor Authenticatie (MFA);
– Het netwerk beschermen door middel van een firewall met actieve filtering;
– Een goede back-up die afgeschermd en versleuteld is.

Wij helpen u graag verder om een veilige IT omgeving te creëren.

Tot slot: tijdens COVID-19 is gebleken dat de levering van IT hardware door tekorten van met name chips flink kan oplopen. Door de nauwe banden die wij hebben met onze leveranciers en door eigen creativiteit komen wij toch vaak tot snelle oplossingen. Desondanks adviseren wij u wel om hardware aanvragen bijtijds bij ons in te dienen.

Wij wensen iedereen een heel fijne zomer toe!

Hartelijke groet namens het gehele Onsite team.

Met vriendelijke groet / Best regards,

Back To Top