skip to Main Content

Draadloos internet

De inzet van draadloos internet neemt ook voor zakelijk gebruik toe. We delen tegenwoordig ook vertrouwelijke en gevoelige bedrijfs- en persoonsgegevens via een wifi-verbinding. Dat stelt nieuwe eisen aan veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid.

Draadloos internet overal beschikbaar

Vaak is het bereik van draadloos internet beperkt doordat het signaal niet ver genoeg reikt. Onsite kan dit bereik vergoten met een zogenaamd roaming netwerk. Hierdoor kunnen mobiele apparaten door het hele gebouw contact houden met het draadloze netwerk. We kunnen het bereik zelfs uitbreiden naar buitenruimtes, zoals in een binnentuin of een terras.

Veilig draadloos internet

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat onbevoegden toegang krijgen tot uw bedrijfskritische gegevens via een draadloos netwerk. Toch wilt u dat internet beschikbaar is voor uw bezoekers. Dat kan met een gastennetwerk. We zetten dit zo voor u op dat dit volledig afgeschermd is van de rest van het netwerk. We combineren daarvoor slimme access points, de juiste switches en een firewall. We kunnen het gastennetwerk ook helemaal op maat voor u inrichten. Zo bepaalt u zelf de bandbreedte van het draadloos internet en bijvoorbeeld het gebruik van een gastenprinter.
Voor organisaties met veel gasten, zoals hotels en restaurants, installeren wij draadloos internet via een wifi-hotspot. We combineren dit met naadloze verbindingen met bijvoorbeeld een bonnenprinter of betaalsystemen.

Draadloos internet altijd beschikbaar

Uw medewerkers en gasten rekenen op uw draadloos internet. Als dit niet werkt, bijvoorbeeld door een storing, is dat schadelijk voor uw imago. Onsite waarborgt de correcte werking van uw draadloos internet door vóór het aanleggen een site survey te verzorgen (meting op locatie). Na het aanleggen kunnen wij het draadloos internet voor u op afstand beheren.

Wilt u meer weten over draadloos internet van Onsite? Neem vandaag nog contact met ons op.

Back To Top