skip to Main Content

De kracht van Remote Desktop Services

Bij veel bedrijven vindt het werk al lang niet meer op kantoor of achter een bureau plaats. Mensen zijn mobiel en willen ook vanuit huis of onderweg toegang tot het bedrijfsnetwerk. Dat is mogelijk met Remote Desktop Services. Met Remote Desktop Services werken al uw medewerkers met uniforme werkplekken, met elk geschikt apparaat, waar zij zich ook bevinden. Het beheer blijft centraal binnen uw organisatie. U houdt dus alle controle terwijl uw medewerkers een hoge mate van vrijheid ervaren.

Remote Desktop Services voor mobiel werken

Uw medewerkers kunnen altijd en overal inloggen op de Remote Desktop Services. Vervolgens krijgt iedereen hetzelfde bureaublad te zien en toegang tot dezelfde applicaties als op kantoor. Dit bespaart kosten, zowel in beheer als in onderhoud. Er is namelijk alleen beheer en onderhoud nodig voor de server waarop de Remote Desktop Services draaien, niet aan de apparaten waarmee wordt ingelogd.

Inloggen op de Remote Desktop Services kan met betaalbare thin clients. Dit zijn computers die zelf geen harde schijf of applicaties bevatten. Zij zijn alleen bedoeld om een verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk. Het bewerken en opslaan van gegevens vindt plaats op de server. Daarnaast is het ook mogelijk om met allerlei mobiele apparaten gebruik te maken van Remote Desktop Services. Uw medewerkers kunnen dus ook de smartphones en tablets van hun keuze gebruiken (Bring Your Own Device). De verbinding met Remote Desktop Services gebruikt weinig bandbreedte. Dat maakt het uitermate geschikt voor het nieuwe werken.

Remote Desktop Services als dienst

De server voor Remote Desktop Services kan onderdeel zijn van uw netwerk als een fysieke server. Het is echter ook mogelijk om hiervoor een virtuele server te gebruiken. Wilt u liever geen eigen server? Wij bieden Remote Desktop Services ook aan als dienst in de vorm van een online werkplek.

Neem contact met ons voor meer informatie over uw Remote Desktop Services.

Back To Top